donderdag 29 september 2022

Herfst


Plotseling is de zomer voorbij, het is koud, zag ik, net samen met Ton, een prachtig spinnenweb in de wijk. Niet meer die zinderende hitte. Nu echt najaar, koel met een mooie zonsopgang, wel na veel regendagen!

Spinnenweb in de vroege morgen

De zomer leverde toch wel wat op. In de vakantie maakte ik wat schetsen, waar een paar schilderijen uit zijn ontstaan, zoals Gerendal in het heuvelige zuiden van Limburg:

Gerendal

In de nazomernog een paar dagen op Schiermonnikoog, een wandeling op het ongerepte oosten van het eiland, met al rijpe duindoorns. Goed voor een kleine aquarel:


Deze aquarel leidde tot de volgende linosnede, waar ik voor het project PRIORITY, voor de Roofprintpers een postzegel van maakte:


Maar ook nog bezig met de schilderijen, een volgende uit Zuid Limburg, Appelbomen bij Pake Hiem:

Appelbomen bij Pake Hiem

Intussen nadert ook de DRUKKUNSTBEURS in Amersfoort, voorheen de Boekkunstbeurs in Leiden, waar ik nog een kookprent wilde maken voor bramenjam die dit jaar zo overvloedig bloeide in deze warme zomer, dankzij de vele stikstof. Vaak verdroogd ook:Lino met proefdrukje

Bezig met het zetwerk, terwijl een proefdruk achter me hangt:


Komend  weekend vindt de Atelierroute plaats, ik zal daar aan het werk zijn, samen met dochter Lot, die een andere kookprent voorbereidt.

                                                        
                                                 rosemarijnvanlimburgstirum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten